Hlavní obsah

Ředitelka otevřela školku v Plzni. To zakázané není, brání se

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Ředitelka plzeňské školky se rozhodla otevřít, podle ní je pouze zakázaná přítomnost dětí ve školce.

Článek

V Plzni-Božkově zůstala otevřená soukromá školka navzdory aktuálním vládním nařízením. Jejich výklad je nejasný, tvrdí zřizovatelka školy Elena Kotorová. Nařízení podle ní zakazují přítomnost dětí ve školce.

„Pokud by školka měla zakázáno otevřít, musí být opatření formulováno jinak,“ uvedla Kotorová v rozhovoru pro server iROZHLAS.cz.

To, zda rodiče dítě do školky přivedou, či nikoliv, je podle výkladu Kotorové na jejich vlastní zodpovědnosti. Do školky podle zřizovatelky nadále chodí asi 20 ze 40 dětí, většina rodičů s otevřením souhlasí.

Policie přijela do školky na základě oznámení již první den, samotné státní orgány ale nemají jasno, kdo se dopustil přestupku. Přestupkové řízení vedou správní orgány s Kotorovou, sama se označila za pachatele přestupku.

„Dokonce to není vedeno ani s rodiči a já tvrdím, že tento výklad není správný a má to být vedeno právě s nimi. Policie ale rodiče neidentifikovala. Mám všechny důvody se domnívat, že školka přestupek nespáchala,“ dodala pro server iROZHLAS.cz.

Reklama

Doporučované