Hlavní obsah

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech sestavuje tým psychologů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech na Táborsku sestavuje tým psychologů. Jedním z prvních odborníků, který v něm bude, je Michal Hanzlovský. V Opařanech začal pracovat od února.

Článek

Další psychologové by měli v budoucnu do nemocnice ještě nastoupit. „Odborníků na dětskou psychologii je velmi málo. Proto nás velmi těší, že u nás začal jeden z renomovaných expertů pracovat,“ řekla mluvčí Dětské psychiatrické nemocnice (DPN) Jana Sosna Voňavková. Hanzlovský, jenž se v Opařanech dohodl na částečném úvazku, absolvoval komplexní vzdělání v moderní psychodiagnostice u dětí a adolescentů včetně diagnostiky poruch autistického spektra. Je certifikovaným kognitivně behaviorálním psychoterapeutem.

Hanzlovský už v minulosti v Opařanech pracoval. „Je skvělé, že díky jeho zkušenostem a kvalifikaci můžeme v Opařanech revitalizovat psychodiagnostiku a rozšířit terapeutické možnost o nové moderní přístupy, abychom lépe pomáhali našim pacientům,“ uvedl ředitel Dětské psychiatrické nemocnice v Opařanech Michal Goetz.

DPN kvůli nedostatku kvalifikovaného personálu hrozil zánik. Nemocnici se nakonec podařilo sestavit tým šesti lékařů, kteří v ní nyní pracují. Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech patří mezi pouhá tři pracoviště tohoto druhu v zemi. Před časem se stala vítězem projektu Kvalitní a bezpečná nemocnice 2021. Cenu uděluje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví.

Nemocnice má 90 lůžek. Přibližně 50 procent hospitalizovaných pacientů ve věku od pěti do 18 let je z Jihočeského kraje. Za rok zařízení léčí na lůžkách a v ambulancích kolem tisícovky dětí z celé republiky.

Areál nemocnice je v barokním komplexu bývalého opařanského zámku, což byl původně od počátku 18. století jezuitský klášter. Po několika majetkových změnách začal provoz psychiatrické léčebny pro dospělé v září 1887. Psychiatrickou péči o dospělé roku 1924 nahradila dětská psychiatrie.

Reklama

Související témata:

Doporučované