Hlavní obsah

V Českých Budějovicích skončila uzavírka frekventované Rudolfovské třídy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Českých Budějovicích skončila uzavírka Rudolfovské třídy vedoucí do centra města. Silnice byla od začátku června zavřena kvůli tomu, že českobudějovická teplárna na místě dělala nové přípojky na horkovod.

Článek

Původně měla být třída neprůjezdná do konce prázdnin, ale práce skončily dříve. ČTK o tom informovali zástupci teplárny.

„Za výrazným urychlením termínů je hlavně práce o víkendech a výborná spolupráce všech tří investorů synchronizovaných, ale nezávislých stavebních úprav, které si vyžádaly překop celé silnice. Těmi byly spolu s teplárnou ještě EGD a statutární město,“ řekl místopředseda českobudějovické teplárny Tomáš Kollarczyk.

Rudolfovská třída zčásti přivádí dopravu do centra města od Prahy i od Jindřichova Hradce. Uzavírka se týkala především části silnice v blízkosti středu Českých Budějovic a řidiči museli používat objízdné trasy.

Od pondělka navíc platí změna dopravy u náměstí Přemysla Otakara II. Nově nesmí auta projíždět z ulice Na Sadech přes náměstí na Mánesovu třídu. Změnil se kvůli tomu režim některých jednosměrných silnic. „Cílem je snížit provoz na náměstí,“ uvedl primátor Jiří Svoboda (ANO).

Reklama

Doporučované