Hlavní obsah

Brno za 127 milionů opraví kanalizaci a vodovod ve třech ulicích

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Brně by letos v listopadu měla začít rekonstrukce kanalizace a vodovodu ve třech ulicích ve čtvrti Černá Pole. Náklady jsou skoro 127 milionů bez DPH.

Článek

Práce se týkají ulic Krkoškova, Zátiší a části Fügnerovy v úseku mezi Krkoškovou a Merhautovou. Provede je společnost IMOS Brno, rozhodli radní města. Rekonstrukce by měla začít letos 20. listopadu a podle smlouvy potrvá 49 týdnů. Rekonstrukce podle Vaňkové v oblasti mimo jiné zlepší zásobování pitnou vodou.

Podle primátorky je nutné provést především rekonstrukci přívodního vodovodního řadu z roku 1912 v Krkoškově ulici, který je na hranici životnosti. „Případné poruchy by tak mohly ohrozit zásobování pitnou vodou v Brně,“ poznamenala primátorka Markéta Vaňková (ODS). Investice se dotkne téměř 750 metrů kanalizace a více než 1920 metrů vodovodního řadu. Součástí je rekonstrukce 75 kanalizačních přípojek a výměna 70 vodovodních přípojek.

V Krkoškově ulici stavbaři přeloží plynovod a kabely operátorů. „Součástí zakázky je rekonstrukce komunikace včetně chodníků a náhradní výsadba 88 stromů, osazení křovin a další zeleně i vybudování závlahového systému, pítka a dodání mobiliáře,“ dodala Vaňková.

Reklama

Související témata:

Doporučované