Hlavní obsah

Brno za 65 milionů vymění téměř jeden a půl kilometru vodovodu v centru

Foto: Wikimedia Commons/SchiDD

Brno.

Reklama

Brno za 65 milionů vymění téměř jeden a půl kilometru vodovodního řadu v centru města, kde loni prasklo potrubí a třetina brněnských domácností byla bez vody.

Článek

Se zahájením prací se počítá v únoru. Skončit by měly do 40 týdnů. Radní vybrali zhotovitele rekonstrukce vodovodu pod ulicemi Barvířská, Cejl, Koliště a Benešová. Zakázku získala společnost Yucon CZ. „Vodovodní potrubí v kolektoru pod Kolištěm a Cejlem, které postihla vloni v dubnu velká havárie, je v současné době mimo provoz. Jeho stávající nefunkčnost může při významnější poruše na vodovodní síti v Brně vést k výrazným výpadkům v dodávkách pitné vody,“ primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Po loňské havárii byla třetina domácností v Brně bez vody a problémy musely řešit i dvě velké nemocnice. Stavba se bude odehrávat přímo v kolektoru. Pro vstup bude využívána šachta v parku za Domem umění, vše tedy bude bez dopravních omezení, dodala Vaňková.

Zahájení prací za téměř 65 milionů bez DPH se předpokládá v únoru. „Lhůta pro dokončení je stanovena na 40 týdnů. Dohromady dojde k výměně 1432 metrů vodovodního řadu,“ dodal radní pro investice David Grund (ODS).

Reklama

Související témata:

Doporučované