Hlavní obsah

Komplikovaná znojemská křižovatka na Rooseveltově by mohla mít semafory

Foto: Pexels.com

Ilustrační foto.

Reklama

Doprava na křižovatce ulic Rooseveltova, Palackého, Riegrova a 28. října ve Znojmě je komplikovaná a jiné stavební uspořádání natolik v nedohlednu, že se vedení Znojma rozhodlo prověřit, jak by pomohla instalace semaforů.

Článek

V létě by měla být hotová studie. Nejde o klasickou křižovatku, ale jakousi dvojkřižovatku. Do Rooseveltovy totiž ústí jen několik metrů od sebe ulice Palackého a Riegrova, z opačné strany pak 28. října.

„Je jednou z nejproblematičtějších křižovatek ve Znojmě. Proto jsme přistoupili k prověření možnosti regulovat dopravu světelnou signalizací,“ řekl starosta Jakub Malačka (nestraník, zvolen za ČSSD).

Jiné stavební uspořádání, například kruhový objezd, naráží na složité majetkoprávní vztahy. Rooseveltova ulice je navíc jako silnice druhé třídy majetkem Jihomoravského kraje. „Už dříve jsme prověřovali možnost kruhového objezdu. Komplikací jsou také sítě a prostorové omezení u mostu přes železniční trať. Prozatím jsme se proto rozhodli prověřit možnost semaforů,“ uvedl Malačka.

Přes křižovatku jezdí kromě místní obsluhy i auta, která míří od brněnské silnice na jihlavskou. Částečně tak zdejší dopravě uleví až dostavba obchvatu. Podle sčítání dopravy z loňského roku zde projede denně až 15 tisíc aut.

Reklama

Související témata:

Doporučované