Hlavní obsah

Kvůli havarijnímu stavu silničáři zavřeli most v Tetčicích na Brněnsku

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Jihomoravští silničáři dnes odpoledne uzavřeli most na silnici druhé třídy v Tetčicích, protože je v havarijním stavu a jeho provoz dále není možný. Původně se měl zavřít až v září, zakázka už je vysoutěžená a smlouva uzavřená.

Článek

Nyní budou silničáři se zhotovitelem jednat o tom, zda existuje nějaké provizorní řešení, které by umožnilo ještě dočasný provoz starého mostu a zda by nešlo začít stavět dřív. Se stavebními pracemi počítá v příštím roce.

V uplynulých měsících už stav mostu neumožňoval plný provoz a jezdí se přes něj kyvadlově. Provoz na mostě je poměrně hustý kvůli tomu, že je součástí trasy, která spojuje Brno s Ivančicemi a Moravským Krumlovem. Zároveň slouží místním při cestě z Rosic do Tetčic a Ivančic.

„Musíme ještě dořešit dopravní značení a bude se jezdit po objížďce,“ řekl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák. Nyní tak bude nutné jezdit z Brna do Ivančic přes Modřice a Ořechov nebo přes Rosice, Zastávku a Kratochvilku.

Pro řidiče je nepříjemné i to, že se pracuje zároveň na silnici první třídy v Zastávce, kde se jezdí pouze jedním pruhem. Tato oprava silnice má skončit 23. září.

Reklama

Doporučované