Hlavní obsah

Letní kina v Brně zahájila sezonu, nabízejí klasiku i novinky

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Promítat se bude na nádvoří Místodržitelského paláce, v zahradě vily Löw-Beer, v areálu Nové Zbrojovky, na nádvoří radnice Brno-střed, na hradě Špilberk nebo ve Vlněně. Filmové večery budou také v planetáriu i městských částech.

Článek

Scalní letňák, který pořádá kino Scala s Moravskou galerií, bude promítat na nádvoří Místodržitelského paláce od 2. července do 30. srpna vždy v úterý, čtvrtek a sobotu s místy k sezení pro 120 diváků. „Program letního kina tvoří filmy, které byly úspěšné při promítání ve Scale, starší a klasické filmy, o které je na letňáku překvapivě velký zájem, a pak vybrané novinky, jako je Erupce lásky a Díra,“ řekla Eva Petláková ze Scaly.

Letní kino Nová Zbrojovka, které druhým rokem provozuje kino Art, promítá od června do září. Kapacita je 150 míst k sezení. Promítat se budou nejen klasické filmy, ale i premiéry jako například Thor: Láska jako hrom. Každý pátek pak bude tým kina Art promítat v zahradě vily Löw-Beer.

„Ani v jednom kině nemáme variantu pod střechou. Nepřízeň počasí je bohužel něco, s čím musíme my i diváci počítat. Obě letní kina ale programujeme stejně jako kino Art jen na týden či dva dopředu. Dokážeme tak reagovat na počasí i na zájem diváků o konkrétní tituly,“ řekl vedoucí kina Milan Šimánek.

Na nádvoří radnice Brno-střed se bude promítat od 8. července do 31. srpna, a to za každého počasí. Kapacita je 300 diváků, které čeká projekce dokumentů, českých a zahraničních snímků a také filmů z cyklu Das Sommerkino.

„Snažíme se zařadit něco z nových německy mluvených filmů, které se objevily na festivalu Dasfilmfest, nebo i některé klasiky jako Good bye, Lenin! nebo Lola běží o život. Novinkou je spolupráce s festivalem Meeting Brno, kde budeme za účasti tvůrců promítat premiéru filmu Emanuela Ruggiera Fashion goes green,“ uvedla Hana Šmerková ze spolku Noční motýl.

Kino na Špilberku s kapacitou 300 míst bude promítat do konce srpna. Program tvoří především české filmy, ale také promítání naslepo, kdy má divák možnost, pokud se mu daný film nelíbí, do dvaceti minut odejít a vstupné dostat zpátky.

Hvězdárna a planetárium Brno o prázdninách chystá zdarma sedm červencových a devět srpnových promítacích sci-fi večerů. Letní kino ve Vlněně připravilo deset filmových večerů. Promítat se budou filmy v originálním znění s českými titulky, a to každý čtvrtek od 30. června do 1. září. Vstupné je dobrovolné.

Před polovinou prázdnin zahájí sezonu Židenické letní kino na Dělňáku. Promítat se budou každý čtvrtek od 14. července do 25. srpna výhradně české filmy.

Reklama

Související témata:

Doporučované