Hlavní obsah

Rychlost na kopci u Slavkova překročilo za měsíc a půl přes 15 tisíc řidičů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Rychlost na kopci u Slavkova u Brna na silnici I/50 překročilo za měsíc a půl od začátku úsekového měření přes 15 tisíc řidičů. V místě je dovolena rychlost 70 kilometrů v hodině, rekordman jel 129 kilometrů v hodině.

Článek

Radary jsou umístěné mezi Slavkovem a Holubicemi u křižovatky na Velešovice. Za překročení povolené sedmdesátky hrozí pokuta od 600 do 900 korun. „Přestože město Slavkov u Brna, které je provozovatelem systému, na tento preventivní nástroj upozorňuje už několik týdnů, mnohé řidiče to ke zpomalení nemotivovalo,“ uvedla radnice.

Od spuštění radaru na konci května policie eviduje za měsíc a půl přes 15 tisíc přestupků. Průměrně tak sešláplo plyn více, než mohlo, zhruba 300 až 350 šoférů denně. V době prázdnin, a tedy i klidnější dopravy je počet podle radnice nižší, a to 50 až 150 přestupků denně.

„Většina hříšníků projede měřeným úsekem rychlostí kolem těch 90 kilometrů za hodinu. Rekordmanem se stal řidič, který se nebál rychlosti 129 km/hod,“ uvedla radnice. Takovému řidiči už hrozí odebrání řidičského průkazu. Za překročení o 50 kilometrů za hodinu policisté udělují pět trestných bodů.

Reklama

Doporučované