Hlavní obsah

Stavba tramvajové tratě v Brně na Kamechy má kladný posudek EIA

Ilustrační foto.

Reklama

Plánovaná stavba tramvajové tratě v Brně z bystrcké smyčky Ečerova do sídliště Kamechy získala kladný posudek EIA, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA.

Článek

Dopravní podnik tak může dále připravovat stavbu 1,4 kilometru dlouhého úseku, který výrazně zlepší obsluhu sídliště, jež se staví a stále rozšiřuje posledních 20 let. Na trati mají vzniknout tři zastávky včetně smyčky. Předpoklad zahájení dvouleté stavby je rok 2023, záležet bude na dostupnosti peněz.

O stavbě tratě se hovoří dlouhé roky, je zanesená už v územním plánu z roku 1994. Investiční záměr nechalo město vypracovat v roce 2014. Trať bude navazovat na smyčku Ečerova a povede v zářezu podél Vejrostovy ulice, poté se od ní odkloní jihozápadním směrem do raženého tunelu pod Říčanskou ulici a nová smyčka bude mezi ulicemi Kamechy, Hostislavova a Kocanovská. Na druhé straně ulice Kamechy bude nové autobusové obratiště. Na trati budou ještě zastávky Ruda a Říčanská, která bude větší částí v tunelu dlouhém 320 metrů. Kvůli prodloužení trati musejí také vzniknout dvě nové měnírny u smyčky Ečerova a u Hostislavovy ulice.

Díky tomu, že tramvaj pojede až do nového sídliště, bude moct dopravní podnik zrušit autobusovou linku 54, linky E50 a 52 mají zůstat zachované. Lidem především odpadne přestup z autobusu na tramvaj, což zkrátí cestovní dobu.

Reklama

Související témata:

Doporučované