Hlavní obsah

Veselí nad Moravou našlo prvních pět firem pro stavbu podniku v průmyslové zóně

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Veselí nad Moravou na Hodonínsku se dohodlo s prvními pěti firmami, které hodlají postavit podnik v nové průmyslové zóně na okraji města.

Článek

Podniky by měly přinést zhruba stovku pracovních míst. Průmyslová zóna se zaměřením na lehký a střední průmysl má 30 hektarů. Náklady za zasíťování ve výši kolem 300 milionů korun pokryje z velké části dotace.

Město rozdělilo budování zóny na několik etap. V první má zasíťováno kolem 7,5 hektaru. „Nabízeli jsme sedm areálů a v tuto chvíli máme s pěti budoucími vlastníky uzavřenu smlouvu o budoucí kupní smlouvě. Na základě toho si podnikatelé zpracují projektové dokumentace,“ uvedl starosta Petr Kolář (TOP 09).

Podle něj musí být na každém hektaru 20 pracovních míst. „V tuto chvíli je to stovka pracovních míst. Průmysl je lehký a střední, tedy zpracovatelský, obráběcí, dřevovýroba a tak dále. Příští rok by všichni mohli začít se stavbou, záležet ale bude na ekonomické situaci,“ řekl starosta s ohledem na nárůst cen stavebních materiálů i inflaci. Město zároveň chystá další etapu o rozloze 4,5 hektaru.

Součástí budování zóny je i napojení na silnice I/55 a I/54, které se ve městě kříží a každá ohraničuje průmyslovou zónu z jiné strany. Zóna se nachází nedaleko podniku Železárny Veselí v místech mezi ulicemi Blatnická a Kollárova nad střední školou a sportovní halou.

Reklama

Doporučované