Hlavní obsah

Znojmo začne s úsekovým měřením rychlosti v Evropské ulici a v Kuchařovicích

Foto: Scharfsinn, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Znojmo začne ještě v první polovině roku s úsekovým měřením rychlosti na dalších dvou místech, a to v Evropské ulici a také v ulici 8. května v Kuchařovicích.

Článek

Cílem umístění technologie za 3,3 miliony korun je zklidnění dopravy v místech, kde řada řidičů překračuje maximální povolenou rychlost. Od jara 2020 už Znojmo měří rychlost na hlavním tahu od Jihlavy v městské části Kasárna.

Evropská ulice je výpadovkou směrem do Rakouska, silnici přes Kuchařovice zase řada řidičů využívá jako obchvat Znojma, který spojuje hlavní tahy na Brno a na Jihlavu. Měřený úsek v Evropské bude měřit téměř půl kilometru, v Kuchařovicích bude mít necelých 900 metrů.

„Naším cílem není výběr pokut, ale zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti pro přecházející chodce. Úsekové měření, které provozujeme v městské části Kasárna ukázalo, že jde o efektivní řešení. Nechceme vybírat pokuty za momentální překročení rychlosti, jako to dělají některá jiná města, ale jde nám o zklidnění dopravy na celém průjezdu,“ uvedl starosta Jakub Malačka (nestraník, zvolen za ČSSD).

Přestupky řeší odbor dopravy městské úřadu a podle toho, o kolik řidič rychlost překročí, se pokuta pohybuje od 500 do 2500 korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované