Hlavní obsah

Cheb začne letos s rekonstrukcí domu v Dragounské 12, vzniknou zde byty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Město Cheb chce letos začít s rekonstrukcí objektu v Dragounské 12. V domě, kde působí sociální služby nebo ordinace lékařů, mají vzniknout malometrážní byty. Stavební práce potrvají až do příštího roku.

Článek

„Je to poměrně velká investiční akce, na kterou máme pro rok 2022 a 2023 vyčleněno v rozpočtu 20 milionů korun včetně DPH. Rada by nyní měla schválit zadávací podmínky pro výběr zhotovitele. Předpokládáme, že ho bude znát do konce června tak, aby se v letních měsících mohly rozběhnout práce, které se dotknou prakticky celého sedmipatrového objektu,“ uvedl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

V první patře domu má vzniknout technické zázemí, ve druhém patře už nyní fungují sociální služby Mája, té se stavební práce dotknou jen okrajově. Ve třetím patře bude zázemí pro pečovatelskou službu. Největší zásahy se budou týkat čtvrtého, pátého a sedmého patra, kde město vybuduje malometrážní byty o velikosti 1+1. V šestém opatře jsou už nyní ordinace lékařů.

Práce mají trvat zhruba jeden rok s tím, že pokud se začne stavět letos v polovině roku, měla by být stavba dokončena v červnu 2023.

Objekt v Dragounské ulici patří městu, ale ještě před několika lety jej využíval Karlovarský kraj pro služby seniorům. Poté, co se služby přesunuly do objektů kraje, začalo město s postupnou změnou využití domu. Město do něj soustřeďuje sociální služby nebo ordinace. Zbytek se má změnit na malé byty, po kterých je ve městě poptávka. V současnosti jsou volné prostory využívány i pro krátkodobé ubytování uprchlíků z Ukrajiny.

Reklama

Doporučované