Hlavní obsah

Karlovarský a Ústecký kraj založí destinační agenturu Krušnohoří

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Destinační agentura pro Krušné hory má pomoci propagovat území, které spolu se Saskem obsahuje řadu památek Hornické krajiny Krušnohoří. Krajina je zapsaná na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

Článek

Spolek bude mít jedno pracoviště v Ústeckém a druhé v Karlovarském kraji. Vznik agentury Krušnohoří už schválili zastupitelé Ústeckého i Karlovarského kraje.

V Ústeckém kraji doposud fungovala destinační agentura Krušné hory jako obecně prospěšná společnost, platil ji kraj. Po spojení s Karlovarským krajem by se měla agentura stát zapsaným spolkem, který by měl mít větší šanci získávat na svou činnost i cizí zdroje.

Oblast Krušných hor je dlouhá přes 100 kilometrů a široká je na českém území deset až dvacet kilometrů. Destinační agentura bude působit na celém území Krušných hor a v kontaktu bude rovněž se sousedním Saskem. „Naším cílem není zvýšit počet turistů v Krušnohoří a zkomplikovat život tamním obyvatelům, ale řízeně rozvíjet turismus v oblasti tak, aby se naopak spokojenost a kvalita života místních pořád zlepšovala,“ uvedl před časem náměstek hejtmana Karlovarského Vojtěch Franta (Piráti).

Reklama

Doporučované