Hlavní obsah

Karlovarský dětský domov má nové zázemí v bývalém internátu v Dalovicích

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Rekonstrukce někdejšího domova mládeže u střední zemědělské školy stála Karlovarský kraj 19,4 milionu korun. Děti se do nových prostor stěhují v těchto dnech.

Článek

Děti a zaměstnanci dvou rodinných skupin krajského dětského domova dosud sídlili v budovách dětské vesničky SOS v Doubí u Karlových Varů, kde jim ale skončil pronájem. Jako nejvhodnější objekt pro přemístění rodinných skupin, který by zároveň odpovídal požadavkům dětského domova, byl vybrán bývalý domov mládeže někdejší Střední zemědělské školy Dalovice. Před stěhováním bylo nutné objekt zrekonstruovat a upravit pro bydlení sociálního typu.

„Díky rekonstrukci teď vzniklo zázemí pro dvě rodinné skupiny, v každé z nich je po osmi dětech. Dále jsou k dispozici čtyři startovací pokoje pro děti starší 18 let a v podkroví jeden byt pro matku s dítětem. Moderní zázemí mnohem lépe naplňuje potřeby dětí, vytváří možnosti pro jejich aktivity i potřebné soukromí. Příjemné prostředí určitě ocení i zaměstnanci, kteří se o děti starají,“ uvedl krajský radní Jindřich Čermák (Piráti).

Během rekonstrukce pracovníci vyměnili vnitřní technické rozvody, tedy rozvody elektřiny, vodovodu, kanalizace i vytápění. Kromě obytné části se společenskou obývací místností se v budově nachází prádelna, kuchyně, kancelář, technická místnost i hygienické zázemí. Celá budova byla také zateplena a v současnosti už má kolaudační souhlas.

Reklama

Doporučované