Hlavní obsah

Karlovarský kraj může začít s vestavbou sálu do Císařských lázní

Foto: Shutterstock.com

Císařské lázně v Karlových Varech.

Reklama

Karlovarský kraj má souhlas zastupitelů s projektem vestavby koncertního sálu do Císařských lázní i s přípravou rekonstrukce sousedního rašelinového pavilonu.

Článek

I když opozice varuje před zásahy do projektu rekonstrukce Císařských lázní, kraj by chtěl vestavbu i opravu pavilonu stihnout ideálně ve stejném termínu jako dokončení rekonstrukce samotných Císařských lázní, řekl ČTK hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

„Počítáme s vestavbou koncertního sálu. Jeho finanční náklady, tak jak nám vzešlo z testování trhu, vychází na zhruba 116 milionů korun včetně daně, což odráží i aktuální situaci na stavebním trhu,“ uvedl Kulhánek. Sál bude podle něj sloužit jako víceúčelový, nejen pro symfoniky, ale i pro další kulturní události.

U rašelinového pavilonu, který byl původně součástí Císařských lázní, zastupitelé kraje zatím schválili záměr na pořízení projektu. Kraj si chce být jistý, že bude mít šanci získat na rekonstrukci státní dotaci z Národního plánu obnovy na výstavbu regionálních kulturních a kreativních center.

Téměř čtyřletá rekonstrukce Císařských lázní, které jsou národní kulturní památkou, má skončit v polovině roku 2023. Do té doby by kraj chtěl mít hotovou i vestavbu koncertního sálu, a pokud to vyjde, i rekonstrukci sousedního rašelinového pavilonu. U něj ale bude záležet i na tom, jestli se kraji podaří získat dotace.

Reklama

Doporučované