Hlavní obsah

Karlovy Vary nasbíraly pět stovek podnětů od občanů ke zlepšení města

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Přes 500 podnětů dostal karlovarský magistrát od obyvatel města v rámci kampaně Čtvrti sobě. Radnice oslovila obyvatele, aby sami navrhli úpravy veřejných prostor a poslali i další nápady na zlepšení vzhledu a života ve městě.

Článek

Z doručených podnětů vybere vedení města ty uskutečnitelné v krátkém čase a ještě letos je chce realizovat.

„Dne 15. února byla ukončena anketa se sběrem nápadů a podnětů do akce Čtvrti sobě. Sešlo se nám na 400 anketních lístků a odpovědí, kde jsme se zatím dopočítali 564 nápadů a podnětů. Ty teď vyhodnocujeme a na začátku března bychom je měli mít sumarizované a vyhodnocené, abychom se pak mohli spojit s předkladateli a dohodnout s nimi detaily. A jak to umožní klimatické a technické podmínky, tak je také realizovat,“ uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Tomáš Trtek (ANO).

Cílem projektu je zapojit občany do plánovaní a rozhodování o akcích města. Jde o variantu takzvaného participativního rozpočtu. Město navrhlo rozdělit 350 tisíc korun na každou z 15 městských čtvrtí. To ve výsledku dělá 5,25 milionu korun. Podmínkou pro výběr vhodných námětů bylo to, aby byly snadno realizovatelné, to znamená, aby nepotřebovaly například stavební povolení. Také musí být přínosné pro širší okruh obyvatel čtvrti.

Asi nejvíce podnětů přišlo podle Trtka na téma úklidu a pořádku, oprav chodníků a veřejných komunikací, vybavení mobiliářem v odpočinkových zónách nebo se podněty týkaly zlepšení či stavby nových dětských hřišť.

Reklama

Doporučované