Hlavní obsah

V Karlových Varech začala další část rekonstrukce Tržnice, přesunou se i zastávky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Karlových Varech začala dnes další etapa úpravy dopravního terminálu Tržnice. Její součástí budou uzavírky okolních komunikací. Přesunou se i zastávky. Stavební práce mají být hotové v polovině května.

Článek

V Karlových Varech začala v úterý další etapa úpravy dopravního terminálu Tržnice. Náklady na stavební úpravy, které se týkají nejen terminálu, ale částečně i přilehlých ulic jako Horova nebo Varšavská, jsou vyčísleny na 30 milionů korun.

Stavbu v počátku zbrzdilo to, že se při odkrytí podloží našel středotlakový plynovod, který nebyl nikde zakreslený. „Podařilo se nám najít řešení, které jsme rovněž zapracovali do harmonogramu rekonstrukce. Zjednodušeně řečeno jsme jen přehodili pořadí jednotlivých etap,“ popsal náměstek primátorky města Petr Bursík (ODS). „Tu, která se týká samotného přístřešku pro cestující, zahájíme v následujících dnech,“ dodal.

Kvůli demontáži přístřešku pro cestující na terminálu se přesunuly zastávky. „Cestující nemohou stát pod střechou, která bude demontována. Proto jsme zastávky přesunuli do již opravené části ulice Varšavská, kam budeme případné bloudící cestující směřovat. Zároveň je připravená infografika organizace tohoto provizorního řešení, kterou mohou cestující nalézt na sociálních sítí DPKV, stejně tak i na webu, v autobusech či přímo na místě. Dále máme zajištěny dispečery a revizory, kteří cestujícím budou ve středu, čtvrtek a pátek pomáhat s orientací,“ vysvětlil místopředseda představenstva Dopravního podniku Karlovy Vary (DPKV) pověřený řízením Lukáš Siřínek.

Po instalaci přístřešku se zastávky vrátí pod střechu. „Řešili jsme i současné klimatické podmínky, kdy často prší a sněží. Proto budou ve Varšavské ulici na dočasných zastávkách instalovány i provizorní přístřešky. V rámci stavebních úprav terminálu Tržnice je řešena i dostupnost jednotlivých zastávek pro handicapované a imobilní cestující,“ dodal Siřínek.

Ode dneška smějí kolem dočasných zastávek projíždět jen vozidla dopravního podniku. Ostatní doprava přijíždějící od nábřeží Osvobození může pouze odbočit do ulice Jugoslávská, vozy přijíždějící od světelné křižovatky na komunikaci Horova u Tržnice mohou jen odbočit směrem k parkovišti u prodejny Albert a do komunikace Varšavská směrem k Becherplatzu. V ulici T.G. Masaryka ve směru od Becherplatzu k prodejně knih v Zeyerově ulici bude obousměrný provoz. Ulice Zeyerova bude na dolním konci zavřená, vjíždět a vyjíždět se bude jen ulicí T. G. Masaryka. Provoz na průjezdním úseku komunikace Horova od bistra Pupík po světelnou křižovatku bude po dobu prací zavřený.

Reklama

Doporučované