Hlavní obsah

Lidé z Chebu poslali letos 39 návrhů na zlepšení života ve městě

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Lidé z Chebu poslali letos do participativního rozpočtu 39 návrhů na zlepšení života ve městě. Za tři roky, kdy radnice vyčleňuje pět milionů korun na realizaci nápadů obyvatel, jde zatím o nejvyšší počet námětů.

Článek

Nyní úředníci radnice posoudí realizovatelnost jednotlivých návrhů. „V prvním roce se nám sešlo 36 návrhů, loni to bylo 24 návrhů. Letos je jich 36. V současné době se postupně dokončují návrhy, které vyhrály v minulém roce,“ řekla mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Princip takzvaných Meganápadů, jak v Chebu nazvali zapojení lidí do rozhodování o využití části městských peněz, spočívá na jedné straně v tom, že lidé sami navrhují úpravy veřejných prostranství, ale také v tom, že o návrzích lidé taky hlasují. Každý návrh musí stát do jednoho milionu korun a musí být realizovatelný do 18 měsíců. Loni lidé dali nejvíce hlasů devíti návrhům. Do hlasování se zapojilo 1604 lidí.

Mezi letos podanými návrhy jsou například obnovení stezky mezi Svatým Křížem a Slapanskou cyklostezkou, zklidnění dopravy v Břehnické ulici, Pit Pat minigolf, vysazení zeleně u dopravního terminálu, ale také například pořízení nafukovacího letního kina nebo veřejná myčka jízdních kol či solární nabíječka elektromobilů.

Z loňských návrhů už město například realizovalo velkou houpačku v areálu bývalé plovárny nad přehradou Skalka, dětské hřiště ve Dvořákových sadech nebo virtuální prohlídky historie města pomocí aplikace v mobilním telefonu.

Reklama

Doporučované