Hlavní obsah

V Karlových Varech začaly přípravy na filmový festival, ubytování bude letos dražší

Foto: Getty Images

Karlovy Vary (ilustrační foto).

Reklama

V Karlových Varech začaly přípravy na 57. mezinárodní filmový festival, už se objevily první symboly festivalu, u hotelu Thermal se staví zázemí pro doprovodné akce.

Článek

Na ubytování filmových fanoušků se připravují hostely, stanové městečko i hotely a penziony. Někde se ubytování letos prodraží, zjistila ČTK.

V lázeňském městě se objevily první billboardy s logem letošního ročníku filmového festivalu, tedy čtyřmi barevnými čarami, které vytvářejí číslici 57. Začala také instalace loga festivalu na hotel Thermal, který je tradičně srdcem dění filmového festivalu.

Sehnat bydlení v době festivalu bude i letos zřejmě náročné, místa v hotelech jsou na deset dní filmového svátku často vyprodaná, zejména v těch levnějších. Nejlevněji lze strávit festival v Karlových Varech ve stanovém městečku v areálu Rolava nebo v hostelech na Základní škole Dukelských hrdinů v Moskevské ulici a na nábřeží Jana Palacha.

Ke zdražení ubytovatele vedla nejen inflace a růst nákladů, ale i loňské zvýšení ubytovacího poplatku v Karlových Varech na 50 korun. Nejlevnější přespání ve stanu ve stanovém městečku, které stálo loni 150 korun, přijde letos na 175 korun. Hostel v ZŠ Dukelských hrdinů také zdražil, z loňských 250 korun na osobu a den na letošních 300 korun. Spí se v tělocvičně nebo ve třídách. O 100 korun levněji vyjde přespání ve stanu na pozemku vedle školy. Hostel v bývalé škole na nábřeží Jana Palacha letos ceny nezvedal, zůstaly na 300 korunách za osobu a noc.

Letošní 57. ročník filmového festivalu začne 30. června a potrvá do 8. července. Mezi hosty festivalu bude například herec Russell Crowe, který v Karlových Varech také zahraje se svou kapelou, přijede skotský herec, režisér a producent Ewan McGregor a švédská herečka a producentka, držitelka Oscara Alicia Vikanderová. Z českých herců na festivalu získá ocenění Daniela Kolářová.

Reklama

Související témata:

Doporučované