Hlavní obsah

Festival SodaPop přivítá v Hradci Králové mladé interprety i publikum

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Hudební festival SodaPop, jehož první ročník se uskuteční 12. a 13. srpna v areálu Parku 360 v Hradci Králové, přivítá mladé interprety i publikum.

Článek

Dramaturgie SodaPopu je založena na hudbě bez žánrových hranic, která sleduje aktuální trendy. Na několika pódiích vystoupí anglická zpěvačka a textařka Anne-Marie nebo americký zpěvák, skladatel, tanečník a choreograf Jason Derulo i zástupci domácí scény jako rapper Viktor Sheen. ČTK o tom za pořádající společnost Ameba Production informovala Anna Vašátková.

Podle pořadatelů bude festival lákavý zejména pro zástupce takzvané generace Z, která vyrostla ve světě internetu. „Koncept je založený na nejnovějších trendech a propojuje digitální svět s tím reálným,“ uvedl ředitel SodaPopu Milan Paul.

Hlavní myšlenkou festivalu je rovnost mezi lidmi. Na akci by měla výrazně rezonovat témata jako Hate Free culture nebo LGBTQ+ rovnoprávnost. Pořadatelé mimo jiné nabídnou toalety pro nebinární osoby a nechají volnou ruku návštěvníkům v ovlivňování některých rozhodnutí, například výběru zástupců lokální hudební scény do programu.

Největší hvězdou zatím oznámeného programu je vítězka MTV Awards, British LGBT Awards a držitelka deseti nominací na Brit Awards Anne-Marie, která má na svém kontě turné po boku Eda Sheerana. Mezi představitele aktuálních hudebních trendů, kteří přislíbili účast na festivalu SodaPop, patří Jason Derulo, americký rapper Alexander Leon Gumuchian alias baby no money, australský rapper Masked Wolf nebo americký pop-punkový zpěvák Jxdn vlastním jménem Jaden Hossler.

Českou scénu zastoupí Viktor Sheen, jehož poslední album Příběhy a sny patří k nejprodávanějším nahrávkám na tuzemském trhu, nebo všestranný zpěvák a muzikant Ben Cristovao. Představí se také zástupci labelu rychlí kluci vystupující pod uměleckými jmény Calin, Kojo a Stein27. Více informací se nachází na stránkách festivalu.

Areál Parku 360, kde se festival SodaPop uskuteční, využívá zbytkový odpad přilehlého města Hradec Králové. Jedná se o industriální prostor letiště, který má k dispozici osm hangárů. Organizátoři se snaží snižovat uhlíkovou stopu využitím solárních a dalších obnovitelných zdrojů. V minulém roce se zde uskutečnil ve zmenšené podobě festival Rock for People.

Reklama

Související témata:

Doporučované