Hlavní obsah

Festival Spectaculare se letos vrátí k jarnímu termínu, začne 3. března

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Multimediální pražský festival Spectaculare se letos ve svém devátém ročníku vrátí k jarního termínu, uskuteční se od 3. března do 17. května.

Článek

„Program představí současnou mezinárodní alternativní scénu s přesahy do moderní klasické hudby, jazzu, ambientu, elektroniky i experimentu. Mezi první potvrzené interprety patří dvojice Henrik Schwarz & Bugge Wesseltoft, dj poolboi, Rival Consoles nebo showcase berlínského labelu 7k! Návštěvníky čekají také filmová promítání, workshopy a výstava,“ za pořadatele informovala Anna Mašátová.

„Po loňském ročníku, výjimečně konaném vzhledem k pandemii na podzim, se navracíme do jarního data. Spectaculare se uskuteční opět v různých pražských lokacích, především Paláci Akropolis. Jak je zvykem, většina interpretů se v Praze objeví v premiéře. Věřím, že k tahákům bude jistě patřit dvojkoncert britských elektronických velikánů Rival Consoles a Lone,“ uvedl ředitel a dramaturg festivalu Josef Sedloň.

Koncert producentů Rivala Consolese a Matta Cutlera vystupujícího pod jménem Lone se v Paláci Akropolis uskuteční 16. března. Consoles do Prahy přiveze i materiál ze své nové desky Overflow, která vznikla díky spolupráci se světoznámým choreografem Alexanderem Whitleym. Na albu Consoles například sampluje elektromagnetické signály uvnitř iPhonu napojeného na sociální média.

Festival zahájí 3. března propojení artificiální hudby a jemné elektroniky. V tvorbě italského hudebníka Eda Carlsena splývají postupy moderní klasiky s elektronickými beaty a ambientními zvukovými stěnami. Sekundovat mu bude německá bratrská dvojice Brueder Selke aka Ceeys, která vytváří kompozice s pomocí klavíru a violoncella. Trojice hudebníků Niklas Paschburg, Simon Goff a Rubin Henkel, která míchá moderní klasiku s ambientem nebo elektronikou, se představí 10. března na showcase vydavatelství 7k!

Americký producent dj poolboi, který sbírá miliony poslechů na internetu, vystoupí 25. března. Explozivní jazz s přísadami elektroniky nebo dubu 1. dubna nabídne britský soubor Ishmael Ensemble. Dvojici předskočí česko - švédské duo Alf Carlsson & Jiří Kotača Quartet. Hudby pohybující se mezi jazzem, ambientem a taneční elektronikou uslyší návštěvníci Spectaculare 11. května, kdy se představí norsko-německá dvojice Bugge Wesseltoft a Henrik Schwarz.

Další program oznámí pořadatelé v nejbližších týdnech. Více informací se nachází na stránkách festivalu Spectaculare.

Reklama

Související témata:

Doporučované