Hlavní obsah

Liberec chystá modernizaci základní školy u Sport parku za 50 milionů

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Liberec připravuje bezmála za 50 milionů korun částečnou modernizaci základní školy U Školy, jež se nachází naproti městskému sportovišti Sport park. Nyní soutěží firmu, která provede stavební práce za více než 41 milionů korun.

Článek

V další zakázce bude radnice hledat dodavatele vybavení pro odborné učebny. Rekonstrukce školy by měla trvat zhruba sedm měsíců a během ní budou děti dál chodit do své školy.

„Využijeme samozřejmě letních prázdnin, kdy ve škole nebude nikdo, ale potom bohužel to bude za pochodu, ale jinak to nejde,“ řekla náměstkyně primátora Radky Loučkové Kotasové (ANO). V plánu radnice je, aby se většina bouracích prací či výměna stropních a podlahových konstrukcí dělala přes léto, aby byl co nejméně narušen běžný chod školy.

Modernizace by měla zlepšit stav budovy, která je podle náměstkyně ve velmi špatném stavu. „Především z důvodu vlhkosti první podzemního a prvního nadzemního podlaží,“ uvedla. Součástí rekonstrukce by proto mělo být odvlhčení sklepení a vybudování nové kanalizace. V rámci projektu škola získá i výtah a bezbariérové WC. Modernizací projdou také odborné učebny určené k výuce cizích jazyků, fyziky a chemie ve třech patrech.

Rekonstrukci školy chce radnice částečně hradit z evropské dotace, kterou se pokusí získat v rámci Integrovaných územních investic (ITI) pro aglomeraci Liberec - Jablonec nad Nisou. „Žádost o dotaci do ITI podáme v září 2022, a to po vyhlášení výzvy a po ukončení zadávacích řízení na stavební práce a vybavení,“ dodala Loučková Kotasová.

Reklama

Doporučované