Hlavní obsah

Liberec do předvýzvy na územní investice přihlásí 46 projektů za 3,2 miliard

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Liberec do předvýzvy k získání evropské dotace v rámci svého ITI (integrované územní investice) přihlásí 46 projektů za 3,2 miliardy korun.

Článek

"Ambice je samozřejmě daleko větší, než jaká je alokace v rámci ITI, ale to nevadí," řekla náměstkyně primátora Radky Loučkové Kotasové (ANO) nedostane. Projekty, s nimiž Liberec neuspěje, podle ní přihlásí do jiných evropských programů.

Pro 47 obcí v rámci aglomerace Liberec - Jablonec nad Nisou bude v rámci ITI k dispozici přes dvě miliardy korun. Nyní se připravuje takzvaná integrovaná strategie, jejíž součástí budou i projekty určené k získání evropské dotace. Vybírat se budou v rámci předvýzvy, která bude vyhlášena letos někdy v období od března do května. Přednost budou mít podle liberecké náměstkyně připravené projekty.

Liberec se spolu se svým městským obvodem Vratislavice pokusí v rámci ITI uplatnit 38 projektů za 1,8 miliardy a dalších osm za 1,4 miliardy chystá liberecký dopravní podnik. Jsou mezi nimi liberecká náplavka, revitalizace Tržního náměstí či lokality takzvaného Papírového náměstí, rekonstrukce mateřské školy Stromovka na Františkově, základní školy Jabloňová v Pavlovicích, dokončení výstavby 49 bytů pro sociální bydlení Na Žižkově, rekonstrukce Technikova pavilonu v areálu výstaviště nebo modernizace šesti úseků tramvajové trati.

Reklama

Související témata:

Doporučované