Hlavní obsah

U přehrady v Jablonci se začaly odstraňovat zbytky vyhořelých Slunečních lázní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Sanace částečně vyhořelého městského areálu Slunečních lázní začala dnes u přehrady v Jablonci nad Nisou. Bourání zbytků objektů a vyklízení pozemku potrvá nejdéle do 16. září.

Článek

Podle mluvčí magistrátu Jany Fričové ale skončí spíše o týden dříve. „Mluvila jsem se stavbyvedoucím a ten to odhaduje na deset až 12 dnů, ale ponechávají si delší lhůtu, kdyby se stalo něco neočekávaného,“ řekla Fričová. Město odborné firmě za sanaci vyhořelého areálu zaplatí 1,1 milionu korun, pracovat se bude každý den s výjimkou neděle mezi 7:30 a 18:30.

Sluneční lázně z roku 1927 nabízely občerstvení, ale i sluneční louku ohraničenou ohradou a rozdělenou na dámskou a pánskou část. Větší část areálu zničil 17. srpna ve středu ráno požár, škoda je zhruba deset milionů korun. Příčinou vzniku požáru se zabývají kriminalisté. Prověřují tři eventuality, úmyslné zapálení, nedbalost a technickou závadu na zařízení.

Odstraňování následků po požáru návštěvníky přehrady příliš neomezuje. „Nesmí se jen vstupovat do areálu Slunečních lázní, jinak hřiště a občerstvení, které tam je u sauny, jsou přístupné. A dá se to i obejít okolo po cestě, po okraji toho území,“ dodala mluvčí radnice.

Bezmála stoleté objekty Slunečních lázní byly ve špatném stavu už před požárem a ve městě se řadu let vedly diskuze o tom, zda historické stavby zrekonstruovat, nebo zbourat a postavit místo nich moderní budovu. O dalším využití tohoto místa zatím rozhodnuto není. „Až firma předá uklizený pozemek zpět, rozhodne rada města o jeho dalším určení,“ uvedla již dříve Fričová.

Reklama

Doporučované