Hlavní obsah

Bruntálská radnice letos postaví zimní kluziště na centrálním náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Bruntálská radnice letos postaví zimní kluziště na centrálním náměstí Míru.

Článek

Nahradí dosud používanou, ale po technologické stránce už nevyhovující a provozně drahou zimní ledovou plochu, kterou technické služby provozovaly ve Staroměstské ulici. ČTK to dnes řekl mluvčí města Jiří Ondrášek.

„Ledová plocha technických služeb je ze 70. let minulého století. Je už nevyhovující po mnoha stránkách. Neodpovídá potřebám a je provozně drahá. Neekonomická,“ uvedl Ondrášek. Dodal, že proto se technické služby rozhodly ji letos nezprovoznit. Město si místo toho pronajme mobilní kluziště, které nechá instalovat na náměstí. Plocha o rozměru deset na 20 metrů bude ohrazená mantinelem a umístěna v části náměstí u městského informačního centra.

„Jestli se nápad chytne a bude o bruslení na náměstí zájem, určitě v něm budeme chtít pokračovat i v příštích letech,“ uvedl starosta města Martin Henč (ANO). Představitelé města totiž doufají, že bruslení na vánočně vyzdobeném náměstí umocní sváteční atmosféru a přiláká do centra města v době adventu a po svátcích ještě více lidí. „Příprava kluziště bude zahájena neprodleně po slavnostním rozsvícení vánočního stromu a do dvou týdnů poté bude možné bruslení. Na místě potom zůstane zhruba měsíc,“ uvedl Ondrášek.

Reklama

Doporučované