Hlavní obsah

Festival Ladná Čeladná nabídne patnáct koncertů

Čechomor.

Reklama

Festival Ladná Čeladná, který se bude od pátku 5. srpna konat v Čeladné na Frýdecko-Místecku, nabídne 15 koncertů i další program jako divadelní představení a aktivity pro děti. Vystoupí například kapely Čechomor či Mňága a Žďorp.

Článek

Festival, za kterým stojí část pořadatelského týmu festivalu Colours of Ostrava, se zaměřuje na rodiny s dětmi. I proto je v programu například kapela Kašpárek v rohlíku, která dětské písně podává v rockovém hávu. „Zveme tak nejen dospělé, ale také děti, a věřím, že si každý v programu najde to své,“ řekl ředitel festivalu Ladná Čeladná Jindřich Vaněk.

Po dvou letech, kdy organizaci kulturních akcí komplikovala epidemie, zaznamenávají podle Vaňka rekordní zájem o vstupenky. „Předprodej je nejvyšší v šestileté historii festivalu. Jsme velmi příjemně zaskočení zájmem fanoušků,“ uvedl.

Návštěvnost se pohybuje okolo 4000 lidí, z toho je asi 700 dětí. „Návštěvníci k nám míří hlavně z regionu. Jsou ale i takoví, kteří přijedou z jiných krajů. Využívají toho, že se akce koná v Beskydech. Přes den se s rodinami věnují cyklistice či turistice a večer si zajdou na festival,“ uvedl Vaněk.

Hlavními hudebními lákadly letošního ročníku jsou Čechomor, Mňága a Žďorp, Kašpárek v rohlíku a kapela Sto zvířat. V programu Ladné Čeladné jsou také mladí interpreti, kteří již stihli posbírat řadu hudebních ocenění. Je to například Michal Horák, jenž získal Českého slavíka v kategorii Objev roku 2021, nebo právě Kateřina Marie Tichá, která se stala Objevem roku 2021 v hudebních cenách Anděl.

Reklama

Doporučované