Hlavní obsah

Frekventovaná Cingrova ulice v Ostravě se bude od soboty opravovat

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Společnost Ostravské komunikace bude od soboty opravovat Cingrovu ulici (silnici I/56) nedaleko centra Ostravy.

Článek

Frekventovaná ulice, která je spojnicí mezi dálnicemi D1 a D56, bude ve směru na Frýdek-Místek zcela uzavřena a řidiči budou jezdit objížďkami. V opačném směru se bude jezdit jen po jedné polovině. Oprava by měla skončit nejpozději příští pátek 10. června. ČTK to dnes sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal.

„Oprava proběhne frézováním, revizí odvodnění a pokládkou živičných směsí. Termín prací je uveden včetně dvoudenní rezervy pro případ špatného počasí,“ uvedl Mazal.

Ostravské komunikace uvedly v tiskové zprávě, že z města povedou směrem na Frýdek-Místek tři objízdné trasy. „Pokud řidič mine první značení objížďky, bude mít ještě další dvě možnosti. Z Hornopolní ulice, kolem Městské nemocnice na Fifejdách a dále na Senovážnou ulici by se ale řidiči měli vydávat jen výjimečně. Tato trasa je primárně určena pro složky integrovaného záchranného systému,“ uvedl výrobní náměstek Ostravských komunikací Petr Uhlíř.

Auta těžší než 3,5 tuny by měla jezdit po vnějších objízdných trasách přes úseky dálnice D1. Po Cingrově ulici neprojedou ani autobusy hromadné dopravy. „Na daných místech ale nejsou žádné zastávky, které bychom museli přemisťovat,“ uvedl vedoucí údržby silnic Ostravských komunikací Tomáš Svoboda. Pro cestující MHD a příměstskou dopravou se tak nic nemění.

„Na Cingrově ulici budou naši zaměstnanci frézovat povrch, udělají revize kanalizačních šachet a následně položíme na povrch komunikace živičné směsi. To vše bychom chtěli stihnout už do středy 8. června,“ uvedl ředitel Ostravských komunikací Daniel Lyčka.

Ostravské komunikace v těchto dnech dokončují ještě opravu sjezdu z kruhového objezdu nad Mariánskohorskou ulicí ve směru na Porubu a Příbor. Chtějí ji dokončit do nedělního večera.

Reklama

Doporučované