Hlavní obsah

Křižovatka v Kopřivnici se začne přestavovat na kruhový objezd

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Křižovatka ulic Obránců míru, Francouzské a Školní v Kopřivnici na Novojičínsku by se měla od pondělí, pokud se nezhorší počasí, začít přestavovat na kruhový objezd. Stavba má být hotova do půlky června.

Článek

Předpokládané náklady projektu dosahují téměř deseti milionů korun, přičemž většinu zaplatí Moravskoslezský kraj, podíl města činí zhruba třetinu. „Na ulici Obránců míru zůstane po celou dobu rekonstrukce zachován jednosměrný provoz, který budou řídit semafory. Do přilehlých ulic se řidiči dostanou po objízdných trasách,“ uvedla mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

Pracovník odboru rozvoje města Ludvík Michalec uvedl, že pracovat se začne na pravé polovině ulice Obránců míru ve směru příjezdu do Kopřivnice a na přilehlé Školní ulici. „Z toho důvodů bude komunikace na Školní neprůjezdná. Poté se stavební práce přesunou na druhou polovinu vozovky a uzavřen bude vjezd na ulici Francouzskou. Objízdné trasy budou vyznačeny směrovými šipkami,“ uvedl Michalec. Omezení se bude týkat i přilehlého parkoviště u bytového domu číslo 1304, které bude sloužit pro potřeby stavby.

„Věříme, že všechno půjde podle plánu a stavba bude hotova v polovině června. Provoz na této rušné křižovatce pak bude bezpečnější, plynulejší a bez kolon ve špičkových hodinách,“ uvedl Michalec. Průchod pro chodce zůstane v okolí staveniště zachován, lidé však musí dbát zvýšené opatrnosti.

Hlavním investorem přestavby křižovatky je kraj. Kopřivnická radnice zajistila projekční přípravu celého projektu, včetně stavebního povolení. „Dále bude financovat stavební části na vedlejších místních komunikacích, jako jsou přechody pro chodce, chodníky, veřejné osvětlení, přilehlé zelené plochy a nezbytné přeložky inženýrských sítí,“ uvedla Macháčková.

Křižovatka se měla původně přestavovat už loni. Posun způsobily práce na přeložkách vodovodu, při nichž se objevily nezmapované inženýrské sítě, které s nimi byly v kolizi. Práce na přeložkách zkomplikovaly také dodávky materiálu.

Reklama

Doporučované