Hlavní obsah

Na festivalu Štěrkovna v Hlučíně vystoupí příští rok i Tata Bojs a Mig 21

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na hudebním festivalu Štěrkovna Open Music, který se po dvouleté revitalizaci jezera vrátí do areálu v Hlučíně na Opavsku, vystoupí příští rok i skupiny Tata Bojs a Mig 21.

Článek

Festival se bude snažit být maximálně ekologický, v týmu bude nově mít ekologa akce a bude se snažit o osvětu mezi návštěvníky. ČTK to dnes za pořadatele sdělil Matěj Ostárek.

Už dříve organizátoři ohlásili, že na festivalu zahrají například kapely Lucie, Chinaski a Pražský výběr. V programu bude také několik mimořádných projektů. „Speciální projekty jsou naší cestou, jak se odlišit od konkurence. Je to mnohdy nákladnější cesta, ale zase můžeme našim návštěvníkům nabídnout něco, co jinde neuslyší,“ uvedl Ostárek.

Jedním z mimořádných projektů bude vystoupení Lucie, další připravují z podnětu pořadatelů Tata Bojs. „Dohodli jsme se, že výhradně pro Štěrkovnu Open Music znovu nacvičí a u nás zahrají celé konceptuální Nanoalbum z roku 2004,“ uvedl Ostárek.

Další mimořádné projekty pořadatelé pouze naznačili. „Jeden známý vousatý písničkář poprvé vystoupí s početnou kapelou. Čtvrtým mimořádným projektem pak bude zcela nehudební vystoupení jednoho známého uměleckého souboru,“ uvedli organizátoři.

Festival bude mít nově v záhlaví trvale udržitelnou zábavu. Měl by podle Ostárka vyprodukovat minimum odpadu a zaměřit se na jeho třídění a opětovné využití. Štěrkovna Open Music se v areálu hlučínského jezera uskuteční od 27. do 29. července a vstupenky jsou už v prodeji.

Reklama

Doporučované