Hlavní obsah

Ostravská univerzita chystá na duben kariérní festival Za kariérOU

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ostravská univerzita (OU) chystá na duben kariérní festival Za kariérOU, který má vysokoškolákům usnadnit vstup na trh práce. Na akci se představí zaměstnavatelé z regionu, kteří hledají nové talenty.

Článek

O svých životních příbězích promluví zajímaví absolventi univerzity a připraveny budou i studenty oblíbené praktické workshopy od rétoriky až po rozbor životopisu. ČTK to dnes sdělila mluvčí univerzity Lucie Fremrová.

„Na dvoudenním festivalu se dostane ke slovu například nezisková organizace Czechitas, která pomáhá dostat více žen do IT, nebo zástupkyně StartupJobs.cz, která bude mluvit o tom, jak začít ve start-upech. Absolvent Ostravské univerzity Aleš Ottmár bude mluvit o své kariéře v diplomacii a o tom, jaké je to pracovat na ministerstvu. Na praktických workshopech si udělají účastníci přehled o sociální síti LinkedIn nebo si vyzkouší triky na zlepšení mluveného projevu,“ uvedla mluvčí. Připomněla, že mezi absolventy univerzity je řada těch, které vystudovaný obor nepředurčuje pro konkrétní profesi.

Dvoudenní festival bude mít v úterý 5. dubna on-line podobu o den později se akce od 09:00 do 16:00 uskuteční na Přírodovědecké fakultě. „Inspirováni loňským rokem budeme mít i letos část programu on-line. Můžeme tak koncentrovat více aktivit a vzhledem k tomu, že velká část procesu vybírání práce i sebeprezentace se odehrává on-line, zůstaneme v tomto ohledu vlastně v přirozeném prostředí,“ uvedla organizátorka festivalu a vedoucí Poradenského centra OU Kamila Hýbnerová.

Na festivalu se bude prezentovat na 30 zaměstnavatelů z regionu z oblasti zdravotnictví, finančnictví, technologií, sociální sféry i státního sektoru. „Pro čerstvé absolventy je také velmi důležité si věřit. Právě při hledání práce si sebejistotu získáváme zkušeností, když si projdeme pár pohovory. Na Za kariérOU si studenti všechno vyzkouší, vylepší životopisy, ujasní obsah motivačního dopisu, zkusí si pohovor nanečisto třeba i v anglickém jazyce a pokud budou mít chuť, odnesou si i pěknou reprezentativní profilovou fotografii,“ doplnila Hýbnerová.

Reklama

Doporučované