Hlavní obsah

V Krnově na Bruntálsku vznikl park určený k venčení a výcviku psů

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Krnově na Bruntálsku vznikl park určený k venčení a výcviku psů. Celkové náklady na jeho vybudování se mají pohybovat okolo 800 000 korun. Zatím město utratilo asi 70 procent této částky.

Článek

Zcela dokončený bude areál u železniční trati na Sídlišti pod Cvilínem do konce roku. ČTK to dnes řekla mluvčí města Dita Círová.

V parku už vznikla parkurová trať s deseti prvky, mezi něž patří skokové a kombinované překážky, proskokový kruh, slalom se šesti tyčemi, kladina nebo pevný tunel, dále lavičky se stolem, psí pisoáry, odpadkové koše i stojan na kola. Za výrobu a instalaci prvků z akátového dřeva město zaplatilo 480 000 korun včetně DPH.

„Ve výstavbě je ještě vodovodní přípojka pro napojení pítka a následně park oplotíme a provedeme terénní úpravy či dosadby zeleně. Kompletně by měl být psí park dokončen nejpozději na konci letošního roku,“ upřesnil Dušan Martiník z oddělení komunálních služeb.

Psí park je vítězným projektem letošního participativního rozpočtu, v němž se o přízeň veřejnosti ucházelo sedm návrhů obyvatel. Nápad Evy Čechové získal nejvíce hlasů.

Podle autorky vítězného návrhu žije v Krnově mnoho lidí, kteří chovají psa. „Velmi často řešíme stejné problémy: kde se setkávat, jak socializovat, kde pustit svého psa na volno, kde a jak zábavnou formou svého psa cvičit. Město Krnov tak vytvoří další prostor pro setkávání lidí se stejným okruhem zájmu,“ uvedla Čechová v dokumentaci.

Reklama

Doporučované