Hlavní obsah

Radnice v Krnově se zaměřila na úpravu zanedbaných veřejných prostor

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice v Krnově na Bruntálsku se zaměřila na úpravu zanedbaných veřejných prostor. V posledních týdnech dala zkrášlit hned tři taková místa.

Článek

Do revitalizací těchto prostor město investovalo přes 1,3 milionu korun. ČTK to dnes řekla mluvčí města Dita Círová.

„Dokončena je úprava veřejného prostranství u bistra na Zámeckém náměstí. Spočívala v založení spojovacího chodníku, vybudování nových záhonů s travinami, šalvějí, levandulí a hortenziemi a ve vytvoření chodníčků k bistru z lomového kamene,“ uvedla mluvčí.

Původní dlažbu představitelé radnice nechali vyčistit a impregnovat, takže teď je odolná vůči skvrnám a nečistotám na několik dalších let. „Na okraj dlážděné plochy jsme pak instalovali tři květináče s výsadbou slivoní. Květináče jsou zde proto, že v těchto místech nelze provést výsadbu do země, jelikož je celý prostor podsklepený,“ uvedla Petra Mužíková z oddělení komunálních služeb. Dodala, že práce vyšly na 320 000 korun.

Úpravy za 350 000 korun se dočkalo i parkoviště u křižovatky ulic Opavská a 9. května. Zde revitalizace zahrnovala výsadbu javorů a záhonů trvalek a instalaci lavičky.

„Na posledním veřejném prostranství, které se nachází v průchodu mezi prodejnou Hruška a restaurací na Sídlišti pod Cvilínem, práce právě probíhají,“ doplnila Círová. Pokácena byla stará borovice, jejíž stav ohrožoval bezpečnost staveb i chodců. „Stavbaři nyní pracují na opravě konstrukcí, podhledů a elektroinstalace budovy Opavská 51, v níž se nachází restaurace. Následovat bude odstranění stávající tvárnicové zídky, výsadba šesti javorů červených, založení záhonů trvalek a vybudování chodníčků. Vše za 700 000 korun,“ řekla.

Podle starosty města Tomáše Hradila (Krnovští Patrioti) je ve městě míst, která by si podobné zásahy zasloužila, více. „Chtěli bychom, aby se tyto menší a časově nenáročné úpravy staly standardem. Počítáme, že na ně město každoročně vyčlení řádově stovky tisíc korun. Krnov chceme zkrášlovat a veřejný prostor kultivovat nejen velkými projekty, ale i těmito menšími zásahy,“ řekl Hradil.

Reklama

Doporučované