Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku začala úprava odpočinkové lokality Zátiší

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Obyvatelé si proměnu Zátiší vybrali v prvním ročníku participativního rozpočtu, v němž mohli hlasovat pro jednu z devíti vytipovaných oblastí.

Článek

Radnice do úprav investuje téměř milion korun, řekla ČTK mluvčí magistrátu Jana Musálková Jeckelová.

„Na začátku bylo devět lokalit vytipovaných komisí, posléze lidé hlasovali pro jednu z nich prostřednictvím Mobilního Rozhlasu. Největší zájem byl právě o proměnu oblíbeného odpočinkového místa na Zátiší,“ připomněla hlavní architektka města Lucie Šidlová.

Zátiší bylo dříve oblíbeným výletním místem. Na místě, kde začíná naučná stezka Frýdecký les, je nyní ale jen několik starých laviček a odpadkových košů. Příznivci proměny lokality poukazovali právě na to, že by se ze Zátiší opět mohlo stát příjemné místo k odpočinku. Město nechá v místě odstranit mobiliář, který nahradí nový.

Na místě budou nové piknikové stoly a lavice, přibude pergola a workoutové prvky, na jaře pak lavice na slunění. „Cílem je, aby obyvatelé, kteří místo stále aktivně navštěvují, mohli využívat kvalitní a pohodlné zázemí k odpočinku,“ uvedl náměstek primátora pro investice a finance Jiří Kajzar (Naše Město F-M).

Souběžně s počátkem prací na Zátiší mohou lidé zároveň vybírat podle svého uvážení další libovolnou lokalitu k proměně. Své tipy mohou zasílat do 15. prosince. Připojit mohou také odůvodnění zvoleného místa a případnou fotografii. Podněty je možné zasílat na e-mailovou adresu zapojfm@frydekmistek.cz.

Reklama

Doporučované