Hlavní obsah

Dolní náměstí v Olomouci oživí sousedská setkání, divadlo, čtení i tvůrčí dílny

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Sousedské setkání, divadlo, autorské čtení, ale i házení sekerou či karaoke oživí v sobotu olomoucké Dolní náměstí. Stane se tak při akci s názvem Zažít město jinak, která se ve stejný den koná na více místech po celé republice.

Článek

Hlavním záměrem jsou sousedská setkání založená na principu společného sdílení veřejného prostoru, vzájemné výpomoci a dobrovolnického nasazení. Letos poprvé se do akce zapojují i komunity a podniky sdružené kolem Dolního náměstí, informovali ČTK pořadatelé akce.

Do akce se zapojila řada podniků, které dohromady složily program z kulturních i gastronomických zážitků, dílen a otevřených dveří. V Divadle na cucky vznikla i za pomoci dobrovolníků takzvaná Komunitní oáza, která bude rovněž v sobotu otevřena. „Prostor bude sloužit nejen pro setkávání účastníků našich kurzů, diváků a návštěvníků galerie či kavárny, ale také studentům a zájemcům z řad široké veřejnosti, kteří chtějí pořádat společenské debaty, besedy či jen přátelská posezení a hledají pro svou akci vhodné místo,“ uvedla ředitelka divadla Alžběta Kvapilová.

Program bude ve 14:00 otevřen na pódiu umístěném na Dolním náměstí, na kterém Divadlo na cucky představí neklasickou verzi klasické pohádky Tři oříšky. Lidé budou moci zavítat po celé odpoledne například před provozovnu Lounge bar Ataman na takzvaný Dýmkový koutek. Zájemci však budou moci také „ochutnat“ Dolní náměstí. Zapojené kavárny, hospůdky či restaurace budou lákat návštěvníky na svůj originální drink s názvem Dolní náměstí, a to jak s alkoholem, tak v nealko verzi, doplnili pořadatelé.

V programu je i předčítání pro děti, kterého se na pódiu na náměstí zhostí olomoucká herečka Jana Posníková. Během akce se lidé budou moci také dát ostříhat, do programu se totiž se svými ukázkami střihů zapojil zdejší salon Capone Barbershop. Celá akce je přístupná zdarma. Více informací jsou na webu www.zazitmestojinak.cz.

Reklama

Doporučované