Hlavní obsah

Prostějov letos investuje do veřejné zeleně šest milionů korun

Foto: Město Most

Ilustrační foto.

Reklama

Peníze jsou určeny na výsadbu letniček a květinových závěsů na veřejném osvětlení v centru Prostějova i novou výsadbu trvalkových záhonů, stromů a výsev lučních směsí v travnatých plochách na území celého města.

Článek

„Prostějovská radnice letos investuje bezmála šest milionů korun do výsadby a úpravy veřejné zeleně na území města,“ řekla primátorova náměstkyně Milada Sokolová (ODS).

Na volných travnatých plochách ve městě v letošním roce přibude zhruba 230 stromů, chystá se založení nových keřových záhonů. Dosazeny či obnoveny budou podle Sokolové nynější plochy s keři. Trvalkové záhony nechá město doplnit a na centrálním náměstí T. G. Masaryka zahradníci vysadí nové letničky, které ozdobí také Smetanovy sady či náměstí Padlých hrdinů.

Výsev lučních záhonů s podílem letniček radnice chystá například v Krasicích, Vrahovicích a ve Smetanových sadech. „V jarních měsících plánujeme také strojní výsadbu lilií. Ve Vrahovicích založíme na ploše bezmála 4000 metrů čtverečních novou květnatou louku a budou zde vysázeny nové keře,“ dodala Sokolová.

Reklama

Související témata:

Doporučované