Hlavní obsah

V Přerově začala tento týden stavba okružní křižovatky u Dluhonských mostů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Přerově začala tento týden stavba nové okružní křižovatky oválného tvaru, která propojí ulice Dluhonská, Polní a Tržní.

Článek

Její stavba vyjde téměř na 30 milionů korun a hotová bude do října letošního roku. Stavba dopravu na jednom z nejvytíženějších tahů ve městě nezastaví, bude však omezena zúženým pruhem. Ve směru na Dluhonské mosty je potřeba využít objížďku, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Lenka Chalupová.

„Nová okružní křižovatka je součástí stavby vnitřního průtahu městem. Bude mít pět ramen, vnitřní prstenec má být široký dva a půl metru a samotný pruh pak šest metrů,“ uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO). Připomněl, že součástí okružní křižovatky bude propojení smíšené cyklostezky s chodníkem vedoucí z ulice Tržní na Polní, která bezpečně převede chodce a cyklisty přes Dluhonskou ulici.

Nový rondel má místo zpřehlednit jak pro řidiče, kteří se při odbočování dostávají do nepřehledné situace, tak i pro cyklisty a chodce. Objízdná trasa ve směru na Dluhonské mosty vede přes estakádu a přes nový nadjezd, který vznikl v režii Správy železnic. Lidé, kteří mají v prostoru u Dluhonských mostů zahrádky, se ke svým pozemkům dostanou přes provizorně zbudovanou cestu. Hlavním investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic, přerovská radnice ze zakázky financuje přilehlé chodníky a cyklostezku, doplnila mluvčí radnice.

Další kruhový objezd, tentokrát plně v režii města, vznikne na křižovatce ulic Tovární, Gen. Štefánika a Durychova, v blízkosti pekárny Racek. V letošním roce má být dokončena také stavba takzvaného průpichu, který bude součástí vnitřního průtahu městem. První etapa se soustředila na oblast kolem Tovární ulice, druhá etapa se nyní přesouvá zejména do oblasti křižovatky ulic Velké Novosady, Komenského a Kojetínská. Dopravní stavba má bez započtení DPH stát 189 milionů korun.

Reklama

Doporučované