Hlavní obsah

Moravská Třebová připravuje pozemky pro bytovou výstavbu na jihozápadním okraji města

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice v Moravské Třebové připravuje pozemky pro rozsáhlou bytovou výstavbu na jihozápadním okraji města. V lokalitě by mělo v budoucnu stát šest bytových domů se 140 až 250 byty a 120 rodinných a řadových domů.

Článek

Součástí plánů je také výstavba obchodního centra, které se bude podílet na vybudování inženýrských sítí a dopravního napojení.

„V současné době se dokončuje zpracování projektové dokumentace pro územní rozhodnutí, a to jak na stavbu obchodního centra a sítě s ním související, tak na přípravu pozemků pro bydlení,“ uvedl starosta Miloš Mička (Změna pro Třebovou).

Město v současnosti žádné volné pozemky pro bytovou výstavbu nemá, přitom by o ně byl zájem. Radnice nyní připravuje prodej pozemků pro výstavbu bytových domů a pro část individuální výstavby. Bytové domy by stavěl developer. Příprava pozemků začne zřejmě v létě, obchodní centrum by mělo být hotové v polovině roku 2023.

Součástí nové obytné části budou i plochy pro dětská hřiště či zeleň, srážkovou vodu budou zadržovat tři retenční nádrže, takzvané poldry. Lokalita bude napojena na silniční síť prostřednictvím okružní křižovatky ve Svitavské ulici.

Reklama

Doporučované