Hlavní obsah

Sedm projektů studentů pardubické univerzity získalo dotaci na kulturní akce

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Studenti Univerzity Pardubice mohou od letoška využít na podporu svých kulturních akcí nový grantový program nazvaný Rozjeď to!

Článek

Pardubická radnice na něj vyčlenila 100 000 korun, další peníze poskytne vysoká škola. V prvním ročníku se sešlo více než 20 návrhů, z nichž sedm získá dotaci, řekla dnes ČTK mluvčí univerzity Martina Macková.

„Vysokoškoláci plánují hudební minifestival, který představí méně známé kapely, klavírní koncert v univerzitní aule, ples nejen pro absolventy, ale také netradiční Art market v centru města nebo slam poetry či kurzy výuky moderních tanců,“ uvedla Macková.

Vybrané projekty dostanou dotaci a jejich organizátoři také stipendium. Peníze studentům pomohou akce financovat, podpoří jejich aktivity a rozšíří nabídku kultury pro mladší generaci. Univerzita studenty odmění stipendii za reprezentaci školy v celkové výši 60 000 korun. „Na jeden projekt bylo možné získat až 25 000 korun. Stipendium studenti dostanou po úspěšném ukončení projektu, mohou je použít na úhradu nákladů i jako svoji odměnu,“ uvedla Macková. Univerzita i magistrát chtějí tímto způsobem podpořit obraz Pardubic jako univerzitního města.

Vysoká škola také pomůže úspěšným žadatelům s administrací grantů, někteří jsou teprve v prvním ročníku. Na kulturní novinky pozvou studenti veřejnost už na jaře. Všechny akce by se měly uskutečnit do konce srpna.

Univerzita Pardubice má v současnosti kolem 7 000 studentů. Na sedmi fakultách se vzdělávají v technických, humanitních, ekonomických, zdravotnických i uměleckých oborech.

Reklama

Doporučované