Hlavní obsah

Ve Svitavách vozí po zániku dvou poboček klienty na poštu senior taxi

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Stížnosti na zrušení poštovních poboček a jejich fungování v menším počtu města v Pardubickém kraji zatím nezaznamenala.

Článek

Od července je v kraji o 16 poboček České pošty méně, dotklo se to šesti měst. Ve Svitavách teď na poštu mnohem častěji zajíždí senior taxi, zjistila ČTK.

Po zrušení dvou poštovních poboček ve Svitavách začali senioři víc využívat městské taxi, aby se dostali na poštu na vzdálenějším místě. Město bude situaci vyhodnocovat, letní režim je jiný než ostatní měsíce v roce, řekl starosta David Šimek (Sdružení pro město Svitavy). Ve Svitavách je pošta nadále jen v městské části Lány.

„Léto je klidnější, nepociťujeme významné fronty. Nicméně vnímáme větší počet seniorů, kteří projevili zájem o městské taxi, aby je odvezlo na poštu, což v minulosti nebylo zvykem. V minulosti to byly jen jednotky. Monitorujeme to,“ řekl Šimek.

V Ústí nad Orlicí si podle starosty Petra Hájka (Oušťáci) na radnici na provoz pošty nikdo nestěžoval, což ale neznamená, že lidé jsou spokojení. Jen se informace na městský úřad nedostanou. „Dvakrát jsem se tam byl podívat, vše v tu dobu bylo v pořádku. Negativní odezvu od lidí nemám,“ řekl Hájek. Je ale léto, kdy je provoz mírnější, dodal.

V Ústí nad Orlicí zanikly tři pobočky pošty, v Hylvátech, Kerharticích a na sídlišti Štěpnice. V provozu zůstala hlavní pošta v hotelu UNO. Radnice zvažuje zřízení pobočky Partner Plus na Štěpnici, ale nemá ještě od České pošty smluvní návrh. Rozhodovat o něm bude zastupitelstvo, dodal Hájek.

V Pardubicích zaniklo šest poboček, původně jich mělo být sedm. V městském obvodě V na sídlišti Dukla od července zavřela jedna pobočka, nejbližší je o několik bloků dál, v ulici Jana Palacha. Filiálka má bezbariérový přístup, proto zůstala zachována. „Včera jsem si tam vybíral doporučený dopis, fungovalo to exkluzivně, ale informace od lidí nemám, jak provoz hodnotí. Jsme rádi, že se nám povedlo, že nám tady jedna pošta zůstala,“ řekl starosta Jiří Rejda (ANO).

Reklama

Doporučované