Hlavní obsah

Americký výrobce nárazníků Shape se přesune z Plzně do větší haly v Nýřanech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Americký výrobce nárazníkových systémů aut, společnost Shape, se přestěhuje z plzeňské průmyslové zóny Borská pole do nového Panattoni Parku Pilsen West II v Nýřanech, který vzniká na území po bývalých černouhelných dolech.

Článek

Prostory s plochou 36 400 metrů čtverečních, kde chce firma rozšířit výrobu deformačních zón automobilů, pro ni vybuduje na míru developerská společnost Panattoni. Začátek výroby je plánován na první polovinu roku 2023 a v plném provozu bude v Nýřanech pracovat až 700 zaměstnanců, uvedla dnes v tiskové zprávě poradenská společnost Colliers International, která transakci zprostředkovala. Výši investice neuvedla.

„Transakce patřila za první pololetí mezi největší na českém trhu. Shape se stane prvním nájemcem nově vznikajícího průmyslového parku Panattoni Park Pilsen West II. Jednalo se o technicky velmi náročný projekt, vzhledem ke specifickým požadavkům Shape, na nichž obě strany pracovaly více než rok,“ řekla Lucie Strýčková z oddělení průmyslových pronájmů Colliers.

„Velmi nás těší, že se prvním nájemcem v Panattoni Park Pilsen West II stala právě společnost Shape, která je už roky dobrým a stabilním zaměstnavatelem na Plzeňsku. Automobilový průmysl prochází revolucí, některé disciplíny však zůstanou stále aktuální i po konci spalovacích motorů. Jednou z nich je bezpochyby bezpečnost pasažérů,“ řekl Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko. Podle něj poskytne nová hala ideální prostory pro výrobu a další růst americké firmy v ČR.

Americký Shape Corporation otevřel první evropský závod na výrobu nárazníkových systémů aut v Plzni v lednu 2011, kdy společnost spustila první výrobní linku. Plný provoz zahájila o rok později. Firma vyrábí systémy řízení nárazové energie a další profilové montážních celky.

„Po více než desetiletém působení v Plzni se naše společnost z kapacitních důvodů rozhodla přesunout za hranice tohoto města. Abychom docílili toho, že všechny naše operace budou pod jednou střechou, přemístíme se v roce 2023 do nového a většího závodu, který je teď ve výstavbě ve městě Nýřany, 12 kilometrů od Plzně,“ uvedla firma na svém webu. Do nového a moderního závodu se přesunou všechny operace i zaměstnanci, kteří tam budou mít například také firemní fitness a venkovní relaxační zónu.

Reklama

Související témata:

Doporučované