Hlavní obsah

Magistrát poskytne pražským radnicím na projekty v dopravě 177 milionů

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Pražský magistrát poskytne 12 městským částem dotace v souhrnné částce 177,13 milionu korun. Peníze budou sloužit na projekty v dopravě, například na vybudování cyklostezek, opravy silnic a cest pro pěší nebo přípravu projektů.

Článek

Nejvyšší částku dostane radnice v Čakovicích, a to 39 milionů korun. Peníze využije na výstavbu chybějícího úseku cyklotrasy označené jako A27 z Prahy do Brandýsa nad Labem. Součástí je stavba lávky přes železniční trať. Čakovice dostanou peníze také na opravy v ulici Za Cukrovarem a plochy pro autobusy MHD v ulici U Hřbitovů.

Běchovice dostanou 26,5 milionu na práce na cyklostezce mezi Běchovicemi a Újezdem nad Lesy. Praha 8 dostane 12 milionů na rekonstrukci cyklostezky mezi Šaldovou ulicí a Negrelliho viaduktem.

Lysolajská radnice dostane peníze na úpravu cest pro pěší, a sice propojku mezi ulicemi Do Zátiší a Štěpnice a rovněž na úpravu pěší propojky Ke Kladivům. Na oba projekty dostane 3,4 milionu. Vinoř obdrží peníze na zpevnění cesty okolo Ctěnického rybníku a Klánovice na vytvoření studie proměny okolí železniční zastávky.

Peníze dostanou také Praha 9 na cyklostezku z Hrdlořezů směrem do Hloubětína, na stezky pro cyklisty poputují z magistrátu peníze také na Prahu 14, 18 a 19 a do Satalic a městská část Dubeč dostane 400 tisíc korun na bezbariérové přechody.

Reklama

Doporučované