Hlavní obsah

V pražském Radotíně vznikne nová lávka pro pěší a pro cyklisty

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V pražském Radotíně vznikne nová lávka pro pěší a pro cyklisty, která lidem umožní vyhnout se na cyklotrase A11 frekventované ulici K Cementárně. Tendr na stavbu vypíše Správa železnic (SŽ), která si náklady rozdělí s magistrátem.

Článek

Po dokončení bude stavba převedena do správy radnice Prahy 16. Náklady jsou předběžně odhadovány na 26,96 milionu korun. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní.

Nová lávka zajistí vyšší bezpečnost a komfort pro pěší i cyklisty a zvýší plynulost automobilové dopravy, uvádí se v materiálu.

Stavba souvisí s modernizací železniční trati mezi Prahou a Berounem, avšak není její nedílnou součástí. V současné době totiž existují pěší a cyklistické přechody kolejí vybavené signalizačními zařízeními. Lávka včetně rampy bude dlouhá 125,85 metru a široká tři metry. Kromě lávky bude upravena i cyklistická trasa A11 a veřejné osvětlení.

Veřejná zakázka bude zadána formou tzv. společného zadání, kdy ji budou společně financovat hlavní město a SŽ. Přesná částka, na kolik stavba vyjde, bude jasná až po skončení výběrového řízení. Předběžně by měla ale dosáhnout téměř 27 milionů korun.

Reklama

Doporučované