Hlavní obsah

Na děti i dospělé cílí akce na podporu finanční gramotnosti, začíná dnes

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na rozvoj finanční gramotnosti, především u mladých lidí, cílí mezinárodní iniciativa Global Money Week. Akce začíná dnes a potrvá do 27. března.

Článek

V Česku se hlavně na základních a středních školách a v dětských domovech uskuteční řada přednášek a workshopů s odborníky na finance nazvaná „Mysli na svou budoucnost, nakládej s penězi chytře!“ Část programu bude on-line. Národním koordinátorem akce je ministerstvo financí, Česko se jí účastní pošesté.

Program Global Money Week se zaměřuje jak na žáky a studenty, tak i na rodiče, učitele a veřejnost. Zájemci se mohou na různé aktivity registrovat přes weby hlavních organizátorů, kterými jsou yourchance o.p.s.EFPA ČR.

Prezidentka EFPA ČR Marta Gellová uvedla, že některé akce, včetně soutěže finanční gramotnosti, budou letos o řešení případových studií. „Chceme tak dětem a mladým lidem simulovat modelové příklady, které jim v životě mohou pomoci udělat správná finanční rozhodnutí,“ uvedla Gellová. Podle Jany Merunkové, která řídí yourchance o.p.s., vedle zlepšení finančních návyků a rozhodování cílí akce i na rozvoj podnikavosti.

Cílem celosvětové kampaně Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (OECD) je bojovat proti chudobě, podporovat finanční gramotnost a šířit osvětu v oblasti finanční prosperity napříč generacemi.

Reklama

Doporučované