Hlavní obsah

Na pražském Výstavišti začíná setkání příznivců Harley-Davidson

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na pražském Výstavišti dnes začne desátý ročník Prague Harley Days, potrvá do neděle. Na akci se sjedou stovky příznivců ikonických motocyklů americké výroby Harley-Davidson.

Článek

Na sobotu je pak naplánovaná jízda centrem Prahy, zúčastní se jí podle organizátorů asi 800 motocyklů. Setkání využije i česká armáda, která na něm představí své vybavení a umístí náborový stánek. Motorkářský sraz je tradičně spojený i s festivalem Burgerfest.

V sobotu motocykly vyrazí od Výstaviště směrem do centra Prahy. Projedou Veletržní a Bubenskou ulicí, následně zamíří na Hlávkův most, dále budou pokračovat po magistrále, odkud přejedou na Václavské náměstí. Tam je v plánu zastávka. Z Václavského náměstí pak budou pokračovat Sokolskou a Žitnou ulicí na Karlovo náměstí a poté po Masarykově nábřeží a přes Čechův most zpět k Výstavišti.

Jízda je podle organizátorů určená nejen pro majitele motocyklů Harley-Davidson, ale pro jezdce všech značek, a to třeba i na skútrech. Ti všichni se mohou zapojit vyzvednutím speciální pásky na informačním stánku akce Prague Harley Days do pátečního večera.

Ode dneška až do neděle se k akci připojí i české ozbrojené síly. Armáda plánuje vystavit současnou i historickou techniku. K vidění tak bude třeba bojové vozidlo pěchoty Pandur, samohybná kanónová houfnice DANA, bojové vozidlo Kajman nebo raketový protiletadlový systém RBS-70. Přijedou i motocykly Hradní stráže. Historická technika bude zastoupená německým vojenským motocyklem Maico z roku 1960, britským vojenským motocyklem Armstrong z roku 1984 a italským vojenským horským speciálem Moto Guzzi z roku 1963.

Reklama

Doporučované