Hlavní obsah

Praha 14 vypsala tendr na rekonstrukci domova pro seniory za 155 milionů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Praha 14 vypsala veřejnou zakázku na rekonstrukci a rozšíření domova pro seniory v Bojčenkově ulici. Odhadovaná cena je 155 milionů korun. Současná budova je v havarijním stavu. V opraveném zařízení najde domov 59 seniorů.

Článek

Peníze na stavbu radnici poskytl pražský magistrát, část nákladů chce pokrýt také z dotace ministerstva práce a sociálních věcí.

Město Praze 14 poskytlo na stavbu zhruba 181,3 milionu korun, od státu chce radnice získat 59,4 milionu korun, které poté magistrátu vrátí. Současná budova vznikla na konci 70. let jako budova jeslí, v 90. letech byla přestavěná na zařízení pro seniory. Podle loni schválené žádosti o dotaci je v havarijním stavu a s ohledem na demografický vývoj městská část potřebuje navýšení počtu míst pro seniory, kteří potřebují stálou péči.

Záměr počítá s opravou budovy a nástavbou třetího patra. Celkem bude v objektu osm obytných částí, ve kterých bude žít šest až devět seniorů v jedno nebo dvoulůžkových pokojích. Služba je určená pro ty starší obyvatele Prahy 14, kteří potřebují pravidelnou pomoc ošetřovatelů z důvodu snížené soběstačnosti. „Zároveň zde bude i nabídka služeb pro obyvatele či seniory z okolí, jako jsou kadeřnické služby, pořádání přednášek, koncertů či komorních divadelních představení,“ uvedla radnice v žádosti.

Reklama

Doporučované