Hlavní obsah

Praha koupí od DPP na Zličíně pro stavbu parkoviště P+R pozemky za 28 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Hlavní město koupí od dopravního podniku (DPP) pozemky na Zličíně pro výstavbu záchytného parkovacího domu P+R. Za pozemky o celkové výměře přes 5000 metrů čtverečních zaplatí své firmě zhruba 28,12 milionu korun.

Článek

Nákup dnes schválili pražští zastupitelé. Praha se dlouhodobě potýká s nedostatkem míst na záchytných parkovištích a plánuje výstavbu P+R například na Jižním Městě.

Magistrát koupí od DPP dva pozemky. První je o výměře 2517 metrů čtverečních a město za něj zaplatí podle znaleckého posudku zhruba 13,33 milionu korun. Zbylou částku z celkové sumy zaplatí za druhý pozemek, který měří 2793 metrů čtverečních.

Parkovací dům bude umístěn v ulici Na Radosti na Zličíně. „Jedná se o záchytné parkování osobních vozidel o kapacitě 450 míst. Majetkoprávní vypořádání pozemků je nezbytnou podmínkou pro řádnou realizaci stavby parkovacího domu,“ píše se v dokumentu schváleném zastupiteli.

Na stavbu je již zpracována dokumentace nutná pro územní rozhodnutí, která byla projednána s úřady a účastníky, kterých se týká. „Byla podána žádost o vydání územního rozhodnutí,“ píše se v dokumentu.

Praha v roce 2021 dokončila na Černém Mostě stavbu P+R parkovacího domu pro 886 aut za zhruba půl miliardy korun. Loni zahájila stavbu dalšího u stanice metra B Nové Butovice, který má nabídnout 400 stání a vyjít na 293 milionů korun. Další dům magistrát plánuje na Opatově u stejnojmenné stanice metra C. P+R parkoviště jsou určená především pro dojíždějící Středočechy a mají ulevit dopravě v metropoli tím, že řidiči zanechají auto na kraji města a pokračují MHD.

Reklama

Doporučované