Hlavní obsah

Startuje pátý ročník soutěže Nakopni Prahu, vítěz může získat 250 000 korun

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Startuje pátý ročník soutěže Nakopni Prahu, zaměřené na inovace a zlepšení života v hlavním městě. Pražský magistrát vítězný projekt ocení finanční odměnou 50 000 korun a dá mu možnost získat 200 000 korun na rozvoj projektu.

Článek

V loňském ročníku vyhrál tým Waste Digital s projektem Oculus Bee, který senzorem sledoval čistotu stanovišť na tříděný odpad. Soutěž dnes představili zástupci města. Zájemci se do soutěže se svými nápady či projektem mohou registrovat do čtvrtka 7. března na webových stránkách.

„Hlavním cílem pražského inovačního maratonu je nakopnout inovační kulturu v hlavním městě Praze a tím maximálně podpořit inovátory, studenty středních a vysokých škol a všechny kreativní občany, kteří se chtějí podílet na tom, jak Praha bude vypadat a jak se bude vyvíjet,“ řekla Iva Seigertschmidová z městské společnosti Operátor ICT (OICT), která soutěž zajišťuje.

„Chceme podpořit veřejnou diskuzi nad inovacemi, propojovat inovátory a vytvářet prostor pro předávání zkušeností a know-how pro rozjetí či realizaci inovačních projektů v prostředí našeho města,“ dodala.

Letošní ročník soutěže odstartuje ve čtvrtek 21. března v pražském Centru architektury a městského plánování (CAMP) akcí s názvem Nakopni workshop, kde se přihlášené týmy dozvědí všechny potřebné informace.

Oceněny budou první tři týmy, finanční odměna pro vítězný tým bude činit 50 000 korun. Tým, který se umístí na druhém místě získá 30 000 korun a bronzový tým 20 000 korun. Všechny tři týmy získají možnost projektové podpory od OICT a finance na rozvoj projektu ve výši 200 000 korun.

Do soutěže se mohou přihlásit týmy od dvou do čtyř členů, věková hranice členů je 15 let. Cílem je představit funkční prototyp nové služby či produktu, který zlepší život Pražanů v oblastech životního prostředí a nakládání s energiemi, inovací a kultury, dat, AI a digitalizace, mobility budoucnosti a města pro lidi.

Reklama

Doporučované