Hlavní obsah

Stavba lávky přes železnici na Rajské zahradě v Praze 14 vyjde na 78,9 milionů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Přemostění povede od metra přes Chlumeckou ulici a železniční trať. Lidé se po ní v budoucnu dostanou také dále na sever městské části.

Článek

Výstavba lávky pro pěší přes železnici na Rajské zahradě v Praze 14 vyjde na asi 78,9 milionu korun a pro město ji vybuduje společnost Strabag. Přechod silnice a kolejí budou tvořit dvě ocelové lávky zakončené dvěma věžemi, ve kterých bude schodiště a výtahy. Šířka lávek je naplánovaná na 3,75 metru a schodišť na 1,75 metru. Lávky budou přes Chlumeckou měřit 49,35 metru a přes železnici k nástupištím to bude 20,27 metru, respektive 16,73 metru. Železniční zastávku vybuduje Správa železnic a zprovozněná bude až po vybudování lávky.

Lávka nebude sloužit pouze jako příchod k železniční zastávce, ale poslouží také obyvatelům Hutí, které se nacházejí severně od železniční tratě. Předpokládané využití lávky pro obyvatele přilehlých oblastí je bez započtení využití pro provoz železniční stanice průměrně 500 osob za hodinu.

Kromě proměny na Rajské zahradě čeká Prahu 14 rekonstrukce terminálu u stanice metra Černý most. Cílem je nahradit zastaralé konstrukce, které jsou ve špatném stavu. Zlepšit se má i propojení mezi metrem a autobusy, terminál bude také připraven na případné přivedení tramvajové tratě.

Reklama

Související témata:

Doporučované