Hlavní obsah

V Praze vzniká divadlo pro malé děti, otevřít by mělo na podzim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Praze vzniká divadlo určené pro malé děti do pěti let. Otevřít by mělo na podzim v bývalém Kině Kačerov. Ponese název KUK podle stejnojmenného festivalu pro batolata, který se koná v Praze a Plzni.

Článek

Za vznikem divadla stojí Studio Damúza, které tvoří představení pro rodiny s dětmi a které na rekonstrukci shání peníze ve sbírce. Zástupci Studia Damúza o tom dnes informovali ČTK.

Divadlo bude určené pro děti od deseti měsíců do pěti let. Tvůrci zatím předpokládají, že bude hrát představení třikrát týdně, kromě toho bude návštěvníkům k dispozici herna navržená divadelními scénografy, počítá se také s workshopy.

„Zájem o festival KUK v Praze a Plzni předčil za těch osm let naše očekávání. Potvrdil nám, že práce, která je pro nás zároveň srdeční záležitostí, má skutečně smysl. Proto jsme se rozhodli posunout jeho myšlenku ještě o kus dál a vytvořit v Praze inspirativní prostor, kde batolata a malé děti budou společně se svými dospěláky rády trávit volný čas,“ řekl ředitel Studia Damúza Jakub Philipp.

Vhodný prostor pro divadlo hledali tvůrci přes dva roky. Část rekonstrukce bývalého Kina Kačerov pokryje studio ze svých zdrojů, na část shání peníze ve sbírce. Vybrané peníze použije na úpravu divadelního sálu, truhlářské práce a vybavení recepce, kuchyňky a WC.

Reklama

Doporučované